Smart TV Köpguide: allt du behöver veta

Om vi har bestämt oss för att köpa en Smart TV finns det flera saker som vi måste vara tydliga innan vi börjar på äventyret. Ett tips, Gå inte direkt till en butik utan information eller låt dig bli fascinerad av säljaren eller hur TV: n ser ut där.
Paneltyp

De billigaste smarta TV-modellerna har vanligtvis LCD-paneler med olika tekniker, men de dyrare modellerna satsar på tekniker som OLED eller QLED med renare svarta och mer realistiska färger, förutom andra förbättringar. Beroende på belysningen kan de vara Edge LED, direkt LED eller full Array lokal Diming (från “värsta”till”bästa”).

Resolution

4K eller UHD redan nästan en standard, som är ganska komplicerat att hitta Tv-apparater som är Full HD eller HD. Av den anledningen bör 4K vara målet och lämna de avancerade 8K-modellerna i några år framöver.
HDR

High Dynamic Range eller HDR är den teknik som gör färgåtergivning mycket mer realistisk, så länge innehållet vi spelar på skärmen har den informationen. Det är därför vår nya TV måste ha den tekniken. Ögat eftersom det finns flera standarder såsom HDR10 och HDR10+, Dolby Vision eller Logga in PopCorn Time.

HDR
Anslutning

Förutom att ha antenn eller USB-anslutning för att ansluta en hårddisk för Smart TV är det viktigt att vi tittar på versionen av HDMI-portarna. Då måste vi också köpa HDMI-kablar för att få ut det mesta av dem. Den mest aktuella standarden är HDMI 2.1.
Operativsystem

Ovan har vi sett vad som är de viktigaste. Att bestämma mellan Tizen, WebOS eller Android TV markerar de applikationer och tjänster som vi kan använda.
Storlek eller diagonal

Ju högre upplösning desto mindre är avståndet där vi måste se skärmen innan vi börjar skilja de enskilda pixlarna. Därför är det viktigt att vara mycket tydlig antalet inches idealisk för placeringen av TV: n. Följande diagram är perfekt att veta storleken på en Full HD eller 4K TV beroende på avståndet.

DVB-T2 eller TDT2

DTT är mindre och mindre sett på grund av ökningen av streaming och betal-TV, men vi vill vara förberedda för framtiden. Vi kommer därför att kontrollera att Smart TV är kompatibel med DVB-T2.
Hårdvara

Om vi letar efter en TV som ger oss bra prestanda, kommer tre av de viktiga komponenterna att vara processor, RAM och lagringsutrymme. Naturligtvis desto kraftfullare processorn, desto mer Minne vi har och har ett bra lagringsutrymme för applikationer, spel, filmer eller serier, desto bättre kommer utan tvekan att vara vår erfarenhet av en smart TV.
Pris

Det är komplicerat att prata om ett pris eftersom utbudet, storleken och punktliga erbjudanden kommer att markera allt. Just in case, vi lämnar dig denna samling av bästa Smart TV för sitt värde för pengarna.